De tuin is een belangrijk deel van de woonomgeving. Waar we in de winter meer knus binnen zitten, genieten we op warmere dagen graag ten volle van onze tuin. Praat gezellig bij met vrienden of familie, geniet van een heerlijk ontbijt op het terras op een heerlijke zondagochtend of droom weg met een boek, heerlijk onderuit gezakt in de loungezetel.
Wil je optimaal van je tuin genieten, een heel jaar lang, vraagt hij wel de nodige zorg. Degelijk tuinonderhoud vergt werk en vakkennis. Tenzij je gezegend bent met groene vingers is tuinonderhouden voor velen een last i.p.v. een lust.
Grondwerken en tuinaanleg Van Rooy draagt het hele jaar door zorg voor je tuin. Kleine stadstuin of weids landschap: iedere tuin verdient de nodige zorg en aandacht, 365 dagen per jaar. Zo geniet jij optimaal van jouw droomtuin!
Tuinonderhoud nodig? We komen eraan!
Bomen, hagen en struiken maken je tuin compleet. Ze zorgen voor een unieke uitstraling en laten je tuin er elk seizoen anders uitzien.
Wist je dat bomen, struiken en hagen een grote ecologische meerwaarde bieden? Ze zijn een toevluchtsoord voor allerlei plant- en diersoorten die, door hun aanwezigheid, maar al te graag van jouw tuin hun thuis maken. Denk aan eekhoorns, egels, vlinders en vogels.
Helaas heb je, voor een optimaal onderhoud, wel wat kennis nodig om hagen, struiken en bomen in je tuin in topconditie te houden.
Grondwerken en tuinaanleg Van Rooy is de oplossing voor al jouw tuinvragen.
We voorzien alle beplanting van de beste zorgen en het juiste onderhoud waardoor jouw tuin het hele jaar door in topvorm is. Bovendien zijn we heuse verpleegkundigen als het op zieke planten aankomt. Kortom: je bomen, hagen, struiken en andere beplantingen zijn bij ons in goede handen.
Snoeiwerken nodig? We staan graag voor je klaar.
De grond onder je gazon verliest voortdurend voedingselementen. Dat is te wijten aan het weghalen van de grassnippers en de uitspoeling door regenwater. Wil je je bodem en gazon in goede conditie houden, is het noodzakelijk om het gras goed te bemesten. Helaas is ook hier de nodige kennis vereist. Wanneer en hoeveel bemest je? Welke producten gebruik je best om ja gazon én het milieu niet te belasten?
Doorgaans bemest je je gazon van maart tot mei. Voor een ideaal resultaat is het echter van belang dat je tijdens de nazomer opnieuw bemest. Dat zorgt namelijk voor een gezonde grasmat in de winter en bovendien beperkt een goede bemesting de ontwikkeling van mos.
Jonge grasmatten vragen speciale zorg. Voorzie ze van extra bijmesting zodat ze mooi dichtgroeien.
Weet je niet hoe te beginnen? Wij weten raad.
Verticuteren of ontluchten houdt je gazon in prima conditie.
Opeenstapeling van onkruid, mossen, dood gras enz. zorgt ervoor dat de bodem steeds minder water, lucht en licht krijgt waardoor het gazon a.h.w. stikt. Gevolg: er ontstaan gele en/of kale plekken in het gazon of hij verdwijnt.
Dit los je op door het verticuteren van je gazon. Gek genoeg is verticuteren, ondanks de noodzaak ervan, erg belastend voor het gazon. De messen of tanden van de verticuteermachine halen de viltlaag, die ontstaat door het ophopen van onkruid, mossen, dood gras enz., uit het gazon. Verticuteren op de juiste diepte is van groot belang om te voorkomen dat de wortels van de grasmat te veel beschadigd worden.
Je laat dit delicate klusje dus beter over aan bekwame vakmensen die van aanpakken weten.
Je gazon verticuteren? Wij klaren de klus!
Vraag je je weleens af waarom de ene plant gedijt in je tuin en de andere niet? Een bodemanalyse is een prima methode om te ontdekken welke beplanting optimaal tot zijn recht komt in jouw tuin. De ene grond is namelijk de andere niet. Wist je dat jouw tuin mogelijk een heel andere verzorging nodig heeft dan die van de buren? De samenstelling van de grond is namelijk nergens dezelfde, zelfs niet van twee tuinen die vlak naast elkaar liggen. Daarom doe je er goed aan een bodemanalyse te laten uitvoeren.
Een bodemanalyse of bodemstaal meet tekorten en helpt de bemesting te optimaliseren.
Een juiste bemesting van je tuin zorgt voor:
We adviseren een volledige bodemanalyse bij:
Of de bodem voedzaam is of niet, heeft te maken met de zuurtegraad van de bodem. Een normale zuurtegraad (pH-waarde) ligt tussen 4 (te zuur) en 8 (te basisch). Voor de meeste planten is een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 ideaal.
Bemesten is bijgevolg zinloos als de bodem niet de juiste zuurtegraad heeft.
Kortom: kom te weten welk vlees je in de kuip hebt, of beter gezegd: welke bodem in de tuin. Doe een beroep op specialisten om je tuin en de bodem beter te leren kennen en om ze optimaal te verzorgen en te onderhouden.
Bodemanalyse nodig? Wij zorgen ervoor!