Tuinonderhoud

De tuin is een belangrijk deel van de woonomgeving. Waar we in de winter meer knus binnen zitten, genieten we op warmere dagen graag ten volle van onze tuin. Praat gezellig bij met vrienden of familie, geniet van een heerlijk ontbijt op het terras op een heerlijke zondagochtend of droom weg met een boek, heerlijk onderuit gezakt in de loungezetel.

Wil je optimaal van je tuin genieten, een heel jaar lang, vraagt hij wel de nodige zorg. Degelijk tuinonderhoud vergt werk en vakkennis. Tenzij je gezegend bent met groene vingers is tuinonderhouden voor velen een last i.p.v. een lust.

Grondwerken en tuinaanleg Van Rooy draagt het hele jaar door zorg voor je tuin. Kleine stadstuin of weids landschap: iedere tuin verdient de nodige zorg en aandacht, 365 dagen per jaar. Zo geniet jij optimaal van jouw droomtuin!

Tuinonderhoud nodig? We komen eraan!

 

Snoeiwerken

Bomen, hagen en struiken maken je tuin compleet. Ze zorgen voor een unieke uitstraling en laten je tuin er elk seizoen anders uitzien.

Wist je dat bomen, struiken en hagen een grote ecologische meerwaarde bieden? Ze zijn een toevluchtsoord voor allerlei plant- en diersoorten die, door hun aanwezigheid, maar al te graag van jouw tuin hun thuis maken. Denk aan eekhoorns, egels, vlinders en vogels.

Helaas heb je, voor een optimaal onderhoud, wel wat kennis nodig om hagen, struiken en bomen in je tuin in topconditie te houden.

  • Wanneer en hoe snoei je je haag? Is dat voor elke haagsoort hetzelfde? Hoe vermijd je ziekte?
  • Hebben bomen verzorging nodig? Welke?
  • Snoei of knip je elke soort struik?

Grondwerken en tuinaanleg Van Rooy is de oplossing voor al jouw tuinvragen.

We voorzien alle beplanting van de beste zorgen en het juiste onderhoud waardoor jouw tuin het hele jaar door in topvorm is. Bovendien zijn we heuse verpleegkundigen als het op zieke planten aankomt. Kortom: je bomen, hagen, struiken en andere beplantingen zijn bij ons in goede handen.

Snoeiwerken nodig? We staan graag voor je klaar.

316352274_806480467087274_153289115039554039_n

Bemesten

De grond onder je gazon verliest voortdurend voedingselementen. Dat is te wijten aan het weghalen van de grassnippers en de uitspoeling door regenwater. Wil je je bodem en gazon in goede conditie houden, is het noodzakelijk om het gras goed te bemesten. Helaas is ook hier de nodige kennis vereist. Wanneer en hoeveel bemest je? Welke producten gebruik je best om ja gazon én het milieu niet te belasten?

Doorgaans bemest je je gazon van maart tot mei. Voor een ideaal resultaat is het echter van belang dat je tijdens de nazomer opnieuw bemest. Dat zorgt namelijk voor een gezonde grasmat in de winter en bovendien beperkt een goede bemesting de ontwikkeling van mos.

Jonge grasmatten vragen speciale zorg. Voorzie ze van extra bijmesting zodat ze mooi dichtgroeien.

Weet je niet hoe te beginnen? Wij weten raad.

 

276304154_359917156141761_9046713659653229623_n

Verticuteren

Verticuteren of ontluchten houdt je gazon in prima conditie.

Opeenstapeling van onkruid, mossen, dood gras enz. zorgt ervoor dat de bodem steeds minder water, lucht en licht krijgt waardoor het gazon a.h.w. stikt. Gevolg: er ontstaan gele en/of kale plekken in het gazon of hij verdwijnt.

Dit los je op door het verticuteren van je gazon. Gek genoeg is verticuteren, ondanks de noodzaak ervan, erg belastend voor het gazon. De messen of tanden van de verticuteermachine halen de viltlaag, die ontstaat door het ophopen van onkruid, mossen, dood gras enz., uit het gazon. Verticuteren op de juiste diepte is van groot belang om te voorkomen dat de wortels van de grasmat te veel beschadigd worden.

Je laat dit delicate klusje dus beter over aan bekwame vakmensen die van aanpakken weten.

Je gazon verticuteren? Wij klaren de klus!

 

120277997_2840607689509216_6279827176638123653_n

Bodemanalyse

Vraag je je weleens af waarom de ene plant gedijt in je tuin en de andere niet? Een bodemanalyse is een prima methode om te ontdekken welke beplanting optimaal tot zijn recht komt in jouw tuin. De ene grond is namelijk de andere niet. Wist je dat jouw tuin mogelijk een heel andere verzorging nodig heeft dan die van de buren? De samenstelling van de grond is namelijk nergens dezelfde, zelfs niet van twee tuinen die vlak naast elkaar liggen. Daarom doe je er goed aan een bodemanalyse te laten uitvoeren.

Een bodemanalyse of bodemstaal meet tekorten en helpt de bemesting te optimaliseren.

Een juiste bemesting van je tuin zorgt voor:

  • de juiste en mooiere beplanting
  • mooiere groenten en fruit
  • een grotere opbrengst

We adviseren een volledige bodemanalyse bij:

  • de aanleg van een nieuwe tuin
  • de heraanleg van je bestaande tuin
  • bodemproblemen

Of de bodem voedzaam is of niet, heeft te maken met de zuurtegraad van de bodem. Een normale zuurtegraad (pH-waarde) ligt tussen 4 (te zuur) en 8 (te basisch). Voor de meeste planten is een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 ideaal.

Bemesten is bijgevolg zinloos als de bodem niet de juiste zuurtegraad heeft.

Kortom: kom te weten welk vlees je in de kuip hebt, of beter gezegd: welke bodem in de tuin. Doe een beroep op specialisten om je tuin en de bodem beter te leren kennen en om ze optimaal te verzorgen en te onderhouden.

Bodemanalyse nodig? Wij zorgen ervoor!

 

316433521_461139342830163_5643323219739328654_n

Onze troeven

Flexibel

Prijs / kwaliteit

Verzorgde afwerking

Recent materieel

Wenst u graag een offerte op maat?

Onze andere diensten

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Grondwerken Vanrooy doet ook alle tuinaanleg
Ga naar tuinaanleg

Klinkerwerken

Klinkerwerken

Grondwerken Vanrooy doet ook alle klinkerwerken
Ga naar klinkerwerken

Grondwerken

Grondwerken

Grondwerken Vanrooy doet ook alle grondwerken
Ga naar grondwerken

Zwemvijvers

Zwemvijvers

Grondwerken Vanrooy doet ook alle zwemvijvers
Ga naar zwemvijvers