Keerwanden

Een keerwand of keermuur is een constructie met als meest gekende doel grond of water tegen te houden. Keermuren vormen een stabiele barrière tussen twee oppervlaktes met een hoogteverschil.

Keerwanden zijn verkrijgbaar in een L‑vorm, een U‑vorm of een T‑vorm en zijn in verschillende hoogtes beschikbaar. Welke hoogte je nodig hebt, hangt natuurlijk af van de gewenste toepassing. We geven hierin graag het nodige advies.

 

Waarom keerwanden

De bekendste toepassing van keerwanden is het wegwerken van niveauverschillen. Keerwanden hebben twee belangrijke kenmerken:

  • Ze zijn erg zwaar.
  • Ze zijn voorzien van een brede voet.

Dit maakt ze bestand tegen grote druk. De brede voet zorgt ervoor dat de keerwand onder grote druk van bijvoorbeeld water of grond stabiel en recht overeind blijft staan.

Keerwanden kennen echter nog tal van andere toepassingen. Denk aan het aanleggen van funderingen of het plaatsen van kelderwanden, het creëren van opslagruimtes of het plaatsen van kadermuren. Ze worden eveneens gebruikt voor het versterken van oevers en zelfs voor het aanleggen van zwembaden en (zwem)vijvers.

Wist je bovendien dat keerwanden uitermate geschikt zijn voor esthetische doeleinden? Creëer een origineel effect in je tuin door gebruik te maken van keerwanden. Bekleed ze bijvoorbeeld met natuursteen of steenstrips voor een originele toets of schilder ze in een mooi kleurtje.  

Meer weten over de talloze toepassingsmogelijkheden? Contacteer ons snel.

 

 

Afbeelding van WhatsApp op 2022-11-23 om 19.48.08

Keerwanden uit gewapend beton

Keerwanden bestaan uit hout of uit beton. We werken zelf enkel met keerwanden van goede kwaliteit, dewelke zijn gemaakt uit gewapend beton. We maken gebruik van prefab betonelementen met een gladde afwerking waarmee we keerwanden op maat voorzien. We plaatsen de betonelementen tegen elkaar en creëren op die manier een betonnen muur met een groot draagvermogen. Wat de behoeften ook zijn: wij creëren de keermuur die je nodig hebt.

De keuze voor keerwanden uit gewapend beton zit ‘m uiteraard in de sterkte van beton. Beton is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of extreme hitte. Van omwaaien of verzakken is dus geen sprake, hetgeen bij houten keerwanden niet kan worden gegarandeerd. Bovendien vragen keerwanden uit gewapend beton nauwelijks onderhoud.

Bovendien denken we ook aan het milieu: keerwanden in beton zijn een milieuvriendelijke en duurzame oplossing.

Meer info nodig? Contacteer ons vrijblijvend.

 

IMG_6410

Enkele realisaties

Onze troeven

Flexibel

Prijs / kwaliteit

Verzorgde afwerking

Recent materieel

Wenst u graag een offerte op maat?

Onze andere diensten

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Grondwerken Vanrooy doet ook alle tuinaanleg
Ga naar tuinaanleg

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Grondwerken Vanrooy doet ook alle tuinonderhoud
Ga naar tuinonderhoud

Keerwanden

Keerwanden

Grondwerken Vanrooy doet ook alle soorten keerwanden
Ga naar keerwanden

Klinkerwerken

Klinkerwerken

Grondwerken Vanrooy doet ook alle klinkerwerken
Ga naar klinkerwerken

Grondwerken

Grondwerken

Grondwerken Vanrooy doet ook alle grondwerken
Ga naar grondwerken

Regenwaterputten

Regenwaterputten

Grondwerken Vanrooy doet ook alle regenwaterputten
Ga naar regenwaterputten

Terrassen

Terrassen

Grondwerken Vanrooy doet ook alle infrastructuurwerken
Ga naar terrassen

Zwemvijvers

Zwemvijvers

Grondwerken Vanrooy doet ook alle zwemvijvers
Ga naar zwemvijvers