Dankzij een regenwaterput sla je makkelijk regenwater op. Wist je dat je met een regenwaterput tot wel 50% bespaart op je waterfactuur? We plaatsen het regenwaterreservoir – de regenwaterput ‑ ondergronds. Regenwater stroomt via het dak, de dakgoten en de afvoerpijpen naar de regenwaterput.
Naast regenwaterputten plaatsen we ook septische putten en infiltratieputten en voorzien we in algemene rioleringswerken.
Meer weten? Contacteer ons.
Een regenwaterput biedt tal van voordelen.
Regenwater is zacht, geurloos en – belangrijk – helemaal gratis. Bovendien hebben we er in ons landje doorgaans meer dan genoeg van. In België regent het vaker wel dan niet, dus kan je maar beter het nuttige aan het aangename koppelen, niet?
Via een regenwaterput vang je hemelwater eenvoudig op en gebruik je het voor allerlei doeleinden: het toilet doorspoelen, de wasmachine laten draaien, de auto wassen, de tuinbeplanting gieten enz.
Opgelet: regenwater is niet geschikt voor menselijke consumptie. Wil je regenwater toch als drinkwater gebruiken, heb je speciale filters nodig.
Een regenwaterput verdien je eenvoudig terug door de lagere waterfactuur die hij genereert.
Wist je trouwens dat regenwater geen calciumzouten bevat? Door het gebruik van hemelwater voorkom je verkalking van leidingen en huishoudtoestellen. Beide zullen daardoor een langere levensduur kennen.
Ten slotte verkleint een regenwaterput het gevaar op overstromingen.
Kortom: een regenwaterput is een duurzame investering die de waterfactuur danig zal drukken.
Meer weten? Contacteer ons.
Naast de vele voordelen die een regenwaterput biedt, is het in veel gevallen verplicht om een regenwaterput te voorzien, zoals bij nieuwbouwwoningen of herbouw. De regering heeft deze maatregel in het leven geroepen om bij te dragen aan een beter waterbeheer en om de kans op overstromingen te minimaliseren in ons dichtbebouwde België.
Voorwaarde voor de verplichting is dat de woningoppervlakte minstens 40 m² bedraagt. Ook de inhoud van de regenwaterput is belangrijk: deze moet een minimale inhoud van 5000 liter hebben. Bij verbouwingen of uitbreiding is een regenput niet verplicht maar wel aangewezen.
In bepaalde gevallen is ook een infiltratieput nodig die als doel hebben om overtollig hemelwater in de bodem te laten zakken. Een infiltratieput is verplicht bij nieuwbouw, herbouw of uitbreiding met een nieuwe oppervlakte van meer dan 40 m².
Opgelet: informeer bij twijfel altijd je gemeentebestuur. In sommige gemeentes gelden namelijk strengere regels. Bovendien ontvang je in bepaalde gemeentes een subsidie voor de installatie van een regenwaterput. Contacteer hiervoor de technische dienst of de milieudienst van jouw gemeente. Het subsidiebedrag verschilt bovendien van gemeente tot gemeente en is dus ook niet overal van toepassing!
Er bestaan regenwaterputten uit beton en uit kunststof.
We gebruiken enkel de betonnen regenwaterput. Een betonnen regenwaterput:
Een regenwaterput uit beton is daarom uitermate geschikt om regenwater in op te vangen en te bewaren.
Regenwaterput in beton nodig? Maak hier een afspraak.
Zoals we al zeiden, legt de overheid een minimuminhoud op. De ideale inhoud van een regenwaterput hangt af van de oppervlakte van het dak, de oriëntatie en het type dakbedekking.
Een grotere put dan wettelijk verplicht, is in bepaalde gevallen toch handig. We geven je graag het nodige advies voor een regenwaterput op maat.
Regenwaterput nodig? Wij zorgen ervoor.